ALERGENI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Alergenii sunt substanțe care pot provoca reacții alergice la unele persoane, cum ar fi erupții cutanate, umflături, mâncărimi, strănut, tuse sau dificultăți de respirație. Alergiile alimentare sunt alergii cauzate de anumite alimente sau ingrediente

Există 14 tipuri de alergeni alimentari, recunoscuți la nivel mondial, care sunt responsabili de majoritatea alergiilor alimentare. Aceștia sunt:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Alergenii sunt substanțe care pot provoca reacții alergice la unele persoane, cum ar fi erupții cutanate, umflături, mâncărimi, strănut, tuse sau dificultăți de respirație. Alergiile alimentare sunt alergii cauzate de anumite alimente sau ingrediente Există 14 tipuri de alergeni alimentari, recunoscuți la nivel mondial, care sunt responsabili de majoritatea alergiilor alimentare. Aceștia sunt:

         LA CE SA FIM ATENTI

  • Cereale care conțin gluten și produse derivate (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora)
  • Crustacee și produse derivate (creveți, crabi, homari, raci etc.)
  • Ouă și produse derivate
  • Pește și produse derivate
  • Arahide și produse derivate
  • Soia și produse derivate
  • Lapte și produse derivate (inclusiv lactoza)
  • Țelină și produse derivate

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 

  • Fructe cu coajă lemnoasă (nuci, migdale, alune de pădure, fistic, nuci de macadamia etc.) și produse derivate
  • Muștar și produse derivate
  • Susam și produse derivate
  • Dioxid de sulf și sulfiți (în concentrații mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru)
  • Lupin și produse derivate
  • Moluște și produse derivate (scoici, sepie, caracatiță, calamar, midii, stridii etc.)